top of page

Restoranta giren herkes kendi mikroplarını getirir ve bıraktığı, mikroplar

mekanın her bölümüne, iklimleme cihazlarının da yardımıyla yayılır.

Restoran ortamı da bakterilerin üremesi için çok uygundur. Bunlar

temas ve solunum yoluyla müşterilere ve personele bulaşır. Onlarda,

grip, tifo gibi yüzlerce hastalığa sebebiyet verir.

Restoranı elektrik süpürgesi ile süpürmek, masaları, sandalyeleri silmek, sadece zemin üzerindeki artıkları temizler. Hijyen sağlamaz. Mikrop, mantar ve virüsler üremeye devam ederler. Dokunulan her şey mikrop, mantar virüsle kaplıdır.

Mevcut temizleme yöntemleri ile yapılan temizlemeler, bakterilerin suya, antibiyotiğe ve birçok temizlik malzemesine dayanacak yapıda olmaları, etil alkol gibi temizlik malzemelerinin de uçarak yok olmaları nedeniyle çok kısa süreli hijyen sağlayabilmektedir.

Kısa süreli hijyen sağlayabilen çoğu zararlı, kansorejen etkisi olan bu kimyasalların birçoğu, amonyak ve klor içerir ve birlikte kullanıldıklarında ölümcül amonyum klorür gazını oluştururlar. Amonyak, akciğerler için tehlike oluştururken, klorla karıştırıldığında da kansere yol açan bileşikleri oluşturabilmektedir. Bu kimyasallar ellere bulaşarak yiyeceklerle beraber veya buharlaşarak solunum yoluyla vücudumuza girerler.

(Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 27.5.2009 /15759 sayılı yasaklanacak aktif madde listelerinde çok sayıda tanıdık madde görebilirsiniz.)

Ekiplerimiz tarafından ULV cihazı ile dezenfektan hizmeti verilir.

 

ULV cihazı kullanarak 5 bar kuvvetinde spreyleme yapılarak, mikroorganizmaların barınabileceği dezenfekte edilememiş hiçbir yer bırakılmaz.

1 litre Dr.Nano Hijyen, halı kaplı alanlarda 100 m2, halı olmayan alanlarda yaklaşık 200 m2 bir alan antibakteriyel hale getirir.

3 ayda bir tekrar uygulama yapılarak hijyen sürekli hale getirilir.

restaurant-6-new-york-jerome-gangneux-vu

RESTORAN HİJYEN UYGULAMASI

bottom of page